iv

Tekints ki!

Hírlevél-feliratkozás

Szeretetszolgálat

Gyülekezetünkben szervezett formában 2003 óta végzünk karitatív munkát. Tevékenységünknek a sokak által ismert Baptista Szeretetszolgálat ad hátteret, és e szervezet Győri Irodájaként dolgozunk. Működési területünk Győr és környékére terjed ki. Mindannyian önkéntesként veszünk részt ebben a munkában. Biztatjuk, ismerje meg munkánkat, és ha hasznosnak látja, lehetőségei szerint támogassa azt.

Ételosztás hajléktalanoknak, rászorulóknak

Állandó programjaink közül a legjelentősebb a hajléktalanok étkeztetése. A téli időszakban november 1-től március végéig minden szerdán, 16:30-tól meleg ételt osztunk az utcán lévőknek.

Ez az egyik legrégebbi programunk, melyet 2001-ben indítottunk. Akkor még csak 3 alkalommal volt melegvacsora osztás egy évben. 2003 óta viszont 5 hónapon keresztül minden szerdán osztunk meleg ételt. Ehhez rendelkezésünkre áll a gyülekezeti épület Révai utcai kisterme, ahol a hajléktalanok asztalok mellett ülve tudják a vacsorát elfogyasztani.

Ezek az emberek nem csak a reményüket, hanem valóban mindenüket elveszítettek, még a hajlékukat is. Miközben velük foglalkozunk, arra jövünk rá, hogy nem nézhetjük, okozói voltak-e helyzetüknek, vagy sem – segíteni kell! Ez az első lépés ahhoz, hogy változást remélhessünk. Nagyon kevés, amit jelenleg tenni tudunk, de ezzel is csatlakozunk a hajléktalan ellátás városi programjába. A kiosztandó egytál ételt a gyülekezethez tartozó személyek főzik, kifejezetten finom, és alkalmanként 40-60 adag étel fogy el. Az étel mellé jut jó szó, baráti tanács, egyéb segítség is, a lehetőségek szerint.

Ha van a környezetében ilyen rászorult ember, kérjük, említse meg ezt a lehetőséget. Ha éppen Ön az, aki segítségre szorul, ne kerüljön el bennünket!

Ha kész közreműködni ebben a szolgálatban zöldség, tészta, tartós élelmiszer adományával, vagy pénzadománnyal, köszönjük! Ha kérdése van, kérjük, írja meg, és válaszolunk.

Ruhaosztás hajléktalanoknak, rászorulóknak

A másik állandó programunk a ruhaosztás rászorultak részére, melyet évente több alkalommal rendezünk meg.

Azt gondolnánk, hogy amikor egymást érik az olcsó, „kipróbált ruha” boltok, nincs igény ingyen ruhaosztásra. A tapasztalatunk sajnos az, hogy sokan, és egyre többen igénylik ezt a szolgáltatást. Nem csak hajléktalanok, és nem csak télen jelentkeznek be ilyen segítségért. Erre tekintettel tudatosan kezdtük gyűjteni a használt, de még jó minőségű ruhákat, és ezekből rendszeresen hirdetünk meg válogatási lehetőséget. Ha ismer a környezetében ilyen rászorult embert, kérjük, említse meg ezt a lehetőséget. Ha Ön szorul rá erre, kérjük, bátran jelentkezzen be nálunk!

Ha kész segíteni ebben a szolgálatunkban kinőtt, feleslegessé vált, de még jó állapotban levő használt ruha adománnyal, kérjük, figyeljen a következőkre: Sokat segít nekünk, ha a ruhákat mosva, fajtánként osztályozva, összehajtva, esetleg vállfán hozza el. Hideg idő beállta előtt nagy segítség a meleg férfiruha, kesztyű, sapka, sál, kabát, zokni, meleg cipő. Női ruhára, gyermekruhára, ép játékra, mesekönyvre is nagy a kereslet.

Adományát behozhatja a vasárnapi istentisztelet előtt, vagy előre egyeztetett más időpontban. Ha kérdése van, kérjük, írja meg, és válaszolunk.

Cipősdoboz akció

Egy másik – talán a legnépszerűbb – állandó programunk a cipősdoboz akció, amikor karácsony előtt cipősdobozba összerakott ajándékcsomagokat gyűjtünk és osztunk szét hátrányos helyzetű, állami gondozott vagy sérült gyermekek részére. 2005. óta veszünk részt ebben a programban.

Kezdetben még Angliából kaptuk a dobozokat, azonban ma már egyre több olyan ajándékdobozt tudunk kiosztani, amelyeket Győrben és környékén állítanak össze a családok vagy intézmények.

Az országos hálózatú gyűjtőpontokon megható jeleneteknek lehetünk tanúi, amikor néhány éves, vagy kamasz fiúk, lányok, idős nénik, bácsik hozzák el saját maguk által, szeretettel és nagy gonddal összeállított csomagjaikat. Legyen Ön is részese ennek, és tapasztalja meg, mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban! A http://ciposdoboz.hu címen megtudhatja a legfontosabb információkat, és elolvashatja a legutóbbi akció híreit, eredményeit. 

A következő videókban összefoglalót láthat a legutóbbi két év cipősdoboz eseményéről.  
http://www.youtube.com/watch?v=syXG53nvIqw&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=OuXWkSgvOFw&feature=related

Kapcsolat

Ahhoz, hogy tovább tudjuk folytatni szolgálatunkat, szükséges, hogy lehetőség szerint minél többen támogassák munkánkat, és ezzel a rászorulókat.
Ha úgy dönt, hogy segíteni szeretne, a következők szerint tudja megtenni:

  • Kinőtt, feleslegessé vált, de még jó állapotban levő, kimosott ruhákkal
  • Tartós élelmiszerrel
  • Egyéb, hasznosítható tárgyakkal, konyhai eszközökkel
  • Pénzadománnyal, számlára utalva

Az adományok leadása előtt – kérjük – egyeztessen időpontot.

Számlaszámunk: 11737007-20717595  (OTP – Győr)

Számlatulajdonos neve: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány Győri Irodája

Címünk: 9022 Győr, Bisinger sétány 6.
Mobil: +36-20-2017837 – Györgyné Gyöngyi
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

fott1
                   Copyright 2012 - Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet, Győr         *   site:gedeon