iv

Tekints ki!

Hírlevél-feliratkozás

Tanácsadás családi problémákban

Legtöbbünknek nagy célja akár szülőként, akár gyermekként, hogy egy boldog családban élve kiteljesedjen az életünk. E nagy elvárások során aztán azt tapasztaljuk, hogy a legjobb szándék ellenére is lesznek köztünk komoly, megoldandó konfliktusok, nehézségek. Egy idő után sokan le is mondanak arról, hogy beteljesíthető ez a cél, és bedobják a törölközőt! Úgy látjuk, nem az a legnagyobb baj, ha konfliktus van köztünk, hanem az, ha már nem akarjuk megoldani, ha már nincs erőnk újrakezdeni!

Amikor azt mondjuk, hogy van ebből is megoldás, nem a tökéletesség látszatát keltve mondjuk ezt. Mi is csak gyógyult betegek, segítségre szoruló, törékeny életű emberek vagyunk! Ha állunk, és élünk, nem a mi érdemünk! „Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Lk 19,11). Amikor házastársi konfliktusban, vagy lázadó kamasz gyermekeink megértésében, vagy más, hasonló, megoldhatatlannak látszó problémában próbálunk segíteni, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy fontosak vagyunk Istennek, a megmentő szándéka minden képzeletet felülmúl, és reményt kelt! Vigyük hát közösen elé ezeket a problémákat, és hagyjuk, hogy kivezessen ezekből, egészen újjáteremtve bennünket.

Ha igényli tapasztalt házastársak, többgyermekes szülők Bibliára alapozott tanácsolását, segítségét, kérjük, jelezze felénk.

fott1
                   Copyright 2012 - Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet, Győr         *   site:gedeon