iv

Tekints ki!

Hírlevél-feliratkozás

Gyerekcsoportok

Az istentiszteletekre és más közösségi programokra a szülők a gyermekeiket is hozzák. Fontosnak tartjuk, hogy ameddig a szülők Isten igéje által erősödnek, a gyermekek is a saját nyelvükön kapjanak bátorítást. Ezért nagy figyelemmel és gondoskodással igyekszünk foglalkozni a gyermekekkel, igyekszünk számukra a közösségi programok alatt is szeretetteljes és bátorító hátteret biztosítani.

Az istentisztelet alatt a gyermekek részére – pedagógusok és gyakorló szülők vezetésével – korosztályonként külön foglalkozást tartunk, melyeket igyekszünk érdekessé, játékossá, ugyanakkor tanulságossá tenni. A bibliai történeteken keresztül bemutatjuk azokat az igazságokat, melyek számukra is érthetővé, alkalmazhatóvá válnak. Visszajelzéseik, formálódó gondolkodásuk meggyőzően bizonyítja, hogy értik és alkalmazzák a tanultakat.

Látjuk azt, hogy a mai általános életszemlélet és a média egyre inkább kikerülhetetlen üzenete mennyire nincs tekintettel a formálódó gyermeki gondolkodás sérülékenységére. Célunk az, hogy minden gyermek számára alkalmazható, erőteljes mintát adjunk, mely képes ellensúlyozni ezeket a negatív hatásokat.

Tudjuk azt is, hogy e szándék eredményességéhez legtöbbet a szülők tehetik hozzá. Biztatjuk a szülőket, hogy aktívan vegyenek részt azokon a programokon, mely számukra is bátorításul szolgálhatnak. Bízunk benne, hogy ezzel a kétirányú közreműködéssel gyermekeink egészséges gondolkodású, teherbíró, döntésképes és szeretni tudó felnőttekké válhatnak.

Ha gyermekét először hozza ilyen foglalkozásra, kérjük, keresse meg Hegedüsné Enikőt az istentisztelet előtt. Ha gyermeke nehezen szakad el Öntől, nyugodtan maradhatnak együtt az istentiszteleten.

Időszakonként egyéb programot, kirándulást, gyermeknapot vagy tábort szervezünk gyermekeinknek mozgalmas játékkal, bábozással, ének tanulással, motiváló beszélgetésekkel. Ha szeretne értesítést kapni ezekről a programokról is, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy figyelje honlapunk aktuális programjait.

fott1
                   Copyright 2012 - Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet, Győr         *   site:gedeon