iv

Tekints ki!

Hírlevél-feliratkozás

Programok jellemzői

Istentisztelet

Az Istentisztelet vasárnap délelőtt, 10:00-i kezdettel az egyik legfontosabb közösségi programunk. Ilyenkor lehetőség van Istent dicsőíteni mai stílusú, és időtálló régebbi dalokkal, miközben lecsendesedhetünk, és ráhangolódhatunk az igehirdetésre. Az igehirdetés egy bátorító, elgondolkodtató előadás életünk valamilyen aktuális területéről a Biblia alapján. Esetenként bizonyságtétel vagy jelenet erősíti az üzenetet, amelyek elgondolkodtatóak és az üzenet megértését is szolgálhatja.

Igyekszünk, hogy az Istentisztelet oldott, barátságos, és minden fölösleges külsőségtől mentes legyen. Fontosnak tartjuk, hogy a Biblia értelmezése gyakorlatias, változásra és cselekvésre buzdító legyen, és rajta keresztül Isten adjon választ a mai kérdéseinkre, problémáinkra.

Bibliatanulmányozás

Ahogy mindig jobban megismerjük a Bibliát, annál jobban erősödik meg bennünk az a meggyőződés, hogy ez tényleg Isten szava! Tapasztaljuk, hogy tanácsot ad, bátorít, megítél, figyelmeztet, vigasztal – kinek éppen mire van szüksége. A Biblia tanulmányozása során igazságai életünk részévé válnak.

Ebben a folyamatban ad segítséget – többek között – a csütörtök esti bibliaóra. Ilyenkor egy bibliai könyv folyamatos tanulmányozása történik tanítás, és beszélgetés formájában. Természetesen lehetőség van egyéni, vagy kiscsoportos bibliatanulmányozásra is, kinek hogyan hatékonyabb.

baptista

Imaközösség

Az imádságot, mint Istennel való kommunikációt életünk fontos részének tekintjük. Helyzettől vagy szükséglettől függően, szervezetten vagy spontán, kisebb csoportokban vagy egyénileg gyakoroljuk. Hisszük, hogy Isten meghallgatja az imádságot, ezért bűnösök megtéréséért, betegek, megtört szívűek gyógyulásáért, országunk és városunk vezetőiért és minden ember szellemi, lelki és testi szükségleteiért imádkozunk.

Tudjuk, hogy az imádság nem helyettesíti a cselekedetet. Ugyanakkor arról is meggyőződtünk, hogy az imádság egy olyan cselekedet, mely semmi mással nem helyettesíthető!

Ifjúsági csoport

A tini fiataloknak ajánljuk ezt a csoportot! Akik ide járunk, szeretünk együtt lenni, és nem gond, ha valaki teljesen újként jön be. Péntekenként találkozunk az emeleten, énekelünk, zenélünk, játszunk, és tanulunk is. Ha megértünk valamit a Bibliából, és fontossá válik, akkor úgy is akarunk élni. Ez néha nem könnyű, vagy nem logikus, de bejön, és sok áldása van az életünkre! Ha egy döntés előtt állunk, vagy harcunk van önmagunkkal, sokat beszélgetünk a lehetőségről, aztán együtt imádkozunk Istenhez bölcsességért és erőért. Vannak körülöttünk olyan felnőttek, akiknek el tudjuk fogadni a tanácsait, és meg tudjuk beszélni velük az élet komoly és vidám kérdéseit is. Ha tehetjük, szívesen találkozunk hasonló csoportokkal, konferenciát, koncertet, vagy kirándulást szervezünk.

Ha érdekel, éppen mi történik nálunk, írj pár sort, és válaszolunk!

Gyerekcsoportok

Az istentiszteletekre és más közösségi programokra a szülők a gyermekeiket is hozzák. Fontosnak tartjuk, hogy ameddig a szülők Isten igéje által erősödnek, a gyermekek is a saját nyelvükön kapjanak bátorítást. Ezért nagy figyelemmel és gondoskodással igyekszünk foglalkozni a gyermekekkel, igyekszünk számukra a közösségi programok alatt is szeretetteljes és bátorító hátteret biztosítani.

Az istentisztelet alatt a gyermekek részére – pedagógusok és gyakorló szülők vezetésével – korosztályonként külön foglalkozást tartunk, melyeket igyekszünk érdekessé, játékossá, ugyanakkor tanulságossá tenni. A bibliai történeteken keresztül bemutatjuk azokat az igazságokat, melyek számukra is érthetővé, alkalmazhatóvá válnak. Visszajelzéseik, formálódó gondolkodásuk meggyőzően bizonyítja, hogy értik és alkalmazzák a tanultakat.

Látjuk azt, hogy a mai általános életszemlélet és a média egyre inkább kikerülhetetlen üzenete mennyire nincs tekintettel a formálódó gyermeki gondolkodás sérülékenységére. Célunk az, hogy minden gyermek számára alkalmazható, erőteljes mintát adjunk, mely képes ellensúlyozni ezeket a negatív hatásokat.

Tudjuk azt is, hogy e szándék eredményességéhez legtöbbet a szülők tehetik hozzá. Biztatjuk a szülőket, hogy aktívan vegyenek részt azokon a programokon, mely számukra is bátorításul szolgálhatnak. Bízunk benne, hogy ezzel a kétirányú közreműködéssel gyermekeink egészséges gondolkodású, teherbíró, döntésképes és szeretni tudó felnőttekké válhatnak.

Ha gyermekét először hozza ilyen foglalkozásra, kérjük, keresse meg Hegedüsné Enikőt az istentisztelet előtt. Ha gyermeke nehezen szakad el Öntől, nyugodtan maradhatnak együtt az istentiszteleten.

Időszakonként egyéb programot, kirándulást, gyermeknapot vagy tábort szervezünk gyermekeinknek mozgalmas játékkal, bábozással, ének tanulással, motiváló beszélgetésekkel. Ha szeretne értesítést kapni ezekről a programokról is, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy figyelje honlapunk aktuális programjait.

Egyéb programok

Szükségét látjuk annak, hogy a rendszeres – többé-kevésbé kötött – programok mellett olyan eseményeket is szervezzünk, melyek közösségi életünket és kapcsolatainkat más oldalról építik. Ilyen a Közösségi nap, amikor a nap nagy részében – gyermekek, fiatalok, idősek – együtt vagyunk, együtt ebédelünk, beszélgetünk, előadást hallgatunk, és film, játék, vetélkedő, sport, minden lehet, ami belefér a napba.  Évente lehetőség szerint kirándulást, gyermektábort, családi tábort szervezünk. Ezeknek az eseményeknek a konkrét programja és időpontja az aktuális programok között, és a hírlevelünkben olvasható.

fott1
                   Copyright 2012 - Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet, Győr         *   site:gedeon