iv

Tekints ki!

Hírlevél-feliratkozás

Csoportok

Házi csoport

Egy ilyen csoport spontán szerveződik, és a résztvevők valakinek az otthonában találkoznak heti, kétheti rendszerességgel. Minden csoportnak van egy vezetője, akit a csoport tagjai választanak. A beszélgetések során megtanulhatjuk a Biblia helyes értelmezését és alkalmazását, segítjük és bátorítjuk egymást. Itt lehet hibázni, sírni és nevetni. Átélhetjük a valódi elfogadást és szeretetet, megtanulhatjuk, hogy mit jelent Krisztusban testvéreknek lenni. Könnyen alakulnak ki barátságok, és itt válik a gyülekezet igazán közösséggé. Öt- tíz fő tartozik egy csoportba, és ha tovább növekednek, osztódnak.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szívesen csatlakozna egy ilyen csoporthoz, írjon egy e-mailt, és keresünk egy lakóhelyéhez vagy korosztályához közeli csoportot. Ha kérdései vannak, azokat is bátran megírhatja!

Művészeti csoport

Ez a formálódó csoportunk még nem rendszeresen működik, hanem egy-egy konkrét projekt megvalósítására áll össze. Pantomim, dráma, terem díszítés és design, plakátkészítés, grafika, mind azt a célt szolgálják, hogy egyre szemléletesebben, plasztikusabban, egyedi módon és jó minőségben mutassuk be azt, ahogy Isten dolgozik, ahogy átformál, ahogy újra talpra állít, vagy, ahogy újra életkedvet ad.

Ha érdeklődik e különleges és egyedinek számító tevékenység iránt, vagy segíteni szeretne, jelezze ezt felénk.

Kreatív csoport

Mindannyian vonzódunk ahhoz, hogy valami érdekeset, szépet, értékeset hozzunk létre kezünk alkotásaként. Van egy csoport, mely havonta találkozik, akik eltökélték, hogy a legkülönbözőbb anyagokból, textilből, bőrből, papírból, növényekből és egyéb kidobásra szánt maradékból csodát alkotnak. Ilyenkor tele van az asztal a legkülönbözőbb anyagokkal, és anya, apa, gyerek egyet akar: megalkotni ezekből valami szépet, különlegeset, mindenki örömére. Nagy élmény látni gyermekünk sürgölődését, a szülők gyermekké válását, miközben a rendetlenség a tetőfokára hág… De eközben megszületik valami, ami a legszebb, a legkülönlegesebb, amit én készítettem, és büszke vagyok rá!

Kevésbé gondolunk arra – de ilyenkor felvillanhat bennünk – hogy Isten is így tekint ránk, alkotásaira…   

Ha részese szeretnél lenni az alkotás örömének, látgasd meg csoportunkat. 

Kézműves foglalkozások 2012-es időpontjai és témái:

2012.10.13. szombat 16:00 óra

Őszi lakásdekoráció
Üzenőtábla "őszbe csomagolva"
+bónusz: levélmintás levélpapír

2012.12.01. szombat 16:00 óra

Adventi koszorú
Karácsonyi lakásdísz
+bónusz: doboz-sablonok ajándék bonbonok csomagolásához, recepttel

Amit hozz magaddal, ha van: fogók barkácsoláshoz, ragasztópisztoly és patron. Ha nincs, nem gond, viszont a jókedved semmiképpen se hagyd otthon :)!

A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, de ha ezt véletlenül elmulasztod, akkor is szeretettel várunk!
Ha jelentkezni szeretnél vagy kérdésed, ötleted van, kérjük, írj nekünk.
Címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Női csoport

Amikor nők találkozunk egymással, kimeríthetetlen azoknak a témáknak a sokasága, melyeket akkor, mindjárt meg kell beszélni. Az élet annyi kérdést vet fel, annyi élmény, tapasztalás, öröm és bánat, lendületbe hozó és megbéklyózó érzés vesz körül, hogy ez nem is történhet másként…

Mi nők, ilyenek vagyunk. Ha találkozunk, nem akarjuk gátolni ezt a gondolatáradást, de törekszünk egy irányba terelni: Mi ezekről Isten véleménye, és mi a célja velünk? A Biblián keresztül azt láthatjuk, hogy Isten különösen fontos szerepet szánt a nőnek, mely egy egész életre perspektívát ad! Egyedüllét és párkapcsolat, meddőség és gyermekáldás, háttérszolgálat és karrier, feleség szerep és közszolgálat, túlzott lekötöttség és munkanélküliség, generációk együttélése és özvegység magánya… Nincs kivétel! A Biblia női szereplőin keresztül Isten sokszínűen mutatja be, hogy bármilyen helyzetben vagyunk is, terve van az életünkkel, és mi, nők, áldásainak hordozói lehetünk.

Tehát, ha beszélgetünk, erre koncentrálunk, igyekszünk felismerni Isten adta szerepünket az életünk különböző helyzeteiben. Bátorítjuk egymást, igyekszünk segíteni egymásnak a kritikus életszakaszokban, tanácsot adunk és kapunk, szolgálunk egymás felé, elfogadjuk egymástól a segítséget, és imádkozunk egymásért.

Lehetőségeink és képességeink szerint részt veszünk a lelkigondozásban, idősek, betegek látogatásában, bevásárlásban, alkalmanként egymás gyermekeire vigyázunk, dekorációs feladatokat végzünk a gyülekezetben, szeretetvendégségeket koordinálunk, női konferenciák résztvevői vagy előadói vagyunk.

Családunk életét szemlélve Isten átalakító és áldó munkáját csodálhatjuk. Hisszük, hogy engedelmességünkön keresztül nem csak magunk, hanem családunk, és gyülekezetünk is áldott lesz.

Ha szeretne részt venni programunkon, vagy kérdései vannak, írjon nekünk egy e-mailt.

Ha Ön férfi, kérjük, ne nekünk írjon, hanem a Férfi foci csoportnak! Hogy nem szereti a focit? Akkor is nekik írjon, és győzze meg őket, hogy ne csak a focival foglalkozzanak! :)

A derék asszony dicsérete - Péld 31,10-31.
Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél. Ura szívből bízik benne, vagyona el nem fogy. Egész életén át javát munkálja urának, nem kárát. Szerez gyapjút és lent, és jókedvűen dolgozik kezével. Hasonló a kereskedők hajóihoz: távolból is hoz eledelt. Fölkel még éjjel, ételt ad háza népének, és rendelkezést szolgálóinak. Ha az a szándéka, mezőt vásárol, keze munkájával szőlőt telepít. Megkeményíti derekát, megfeszíti karjait. Érzi, milyen hasznos tevékenysége, éjjel sem alszik el mécsese. Ügyesen kezeli a guzsalyt, tenyerében tartja az orsót. Tenyere nyitva van a nyomorult előtt, kezét nyújtja a szegénynek. Nem félti háza népét a hóeséskor sem, mert egész háza népe meleg ruhába öltözött. Színes szőtteseket készít magának, lenvászon és bíbor az öltözete. Férjét jól ismerik a városkapukban, ahol az ország véneivel ül együtt. Finom inget készít, és eladja, övet is ad el a kalmárnak. Erő és méltóság árad róla, és nevetve néz a holnap elé. Szája bölcsességre nyílik, és nyelve szeretetre tanít. Ügyel háza népe dolgaira, nem kenyere a semmittevés. Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják, ura pedig így dicséri: Sok nő végez derék munkát, de te felülmúlod mindegyiket! Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az URat félő asszony dicséretre méltó. Hadd élvezze munkája gyümölcsét, dicsérjék tetteiért minden helyen!

Filmklub

Nagyon nehéz eligazodni abban a rengetegben, amelyet manapság a filmipar produkál. Jó és rossz, tiszta és erkölcstelen, gyenge és igényes, hamis és igaz üzenetet továbbító film egyaránt megtalálható a kínálatban. Törekszünk, hogy olyan filmeket mutassunk be, melyek valamilyen formában értéket képviselnek, mozgósítanak a jóra, megállítanak, elgondolkodtatnak, vagy változtatásra serkentenek. Nem csak filmet nézünk, hanem beszélgetünk, elemzünk, közösen keressük meg azt az igazságot, melyet érdemes követni.

A filmklub időszakosan működik: Az időpontok az Aktuális programokban és a Hírlevelünkben találhatók. Szívesen fogadunk filmjavaslatokat, és külön örülünk, ha rövid ismertetővel vagy elemzéssel kapjuk azt. Ha kérdése, ötlete van, kérjük, írjon nekünk.

Baba-mama klub

Kisbabás anyukák kedvelt találkozóhelye ez a klub. Itt mindenről szó esik, ami babával, mamával megtörténhet. Jól jön egy-két hasznos tanács, bátorítás, bevált módszer.

A napi baba-mama teendőkön túl, szeretnénk másban is segíteni: Sok anyuka a több éves otthonlét alatt belefárad teendőibe, úgy érzi, nem tud kiteljesedni, és vesztesnek érzi magát. Célunk, hogy felnyissuk minden anyuka szemét arra, hogy amikor gyermeket nevel, az élet legnagyszerűbb és legfontosabb feladatát végzi! Nem kevés és nem perspektíva nélküli az, ha gyermekeink mellett ott lehetünk a legfogékonyabb időszakukban, és egy életre elég energiával láthatjuk el őket. Kedves anyukák, ez a legnagyszerűbb küldetés, mely Isten tervének része! Végezzétek hát örömmel és méltósággal, mint akik tudják, hogy jutalmuk nem marad el.

A program gyakorisága, a szervezők és résztvevők összetétele a babák születéséhez igazodva folyamatosan változik, és ez így van rendjén. Ezért szívesen vesszük, ha vannak vállalkozó kedvű anyukák, akik újra és újra beindítják és működtetik ezt a fontos programot.

Ha tud ebben segíteni, vagy résztvevőként jelentkezik, kérjük, írjon nekünk.

Férfi foci

Ezt a programot eddig tavasztól őszig szerveztük a győrújfalui műfüves pályán, melyhez minden idős és fiatal férfi csatlakozhat. Erre a férfi programra hölgyek is jöhetnek, szívesen látjuk őket nézőként. Ha kifutjuk magunkat, beszélgetünk egy jót az élet dolgairól. Konkrét időpontokat az Aktuális programok között talál, ha csatlakozna hozzánk, írjon e-mailt.   

fott1
                   Copyright 2012 - Hajnalcsillag Baptista Gyülekezet, Győr         *   site:gedeon